Sve kategorije
Blog

Blog

Otkrijte novosti i trendove u industriji

Početna> Blog

Od kojeg materijala se pravi kartonska ambalaža?

Vrijeme objavljivanja: 2023-02-11 Pregledi: 32

Papirna ambalaža se trenutno široko koristi u mnogim industrijama kao što su hrana, kozmetika, pokloni i elektronski proizvodi. Od kog materijala je napravljena ambalaža za papirnu limenku?

666666

Papirna tubasta ambalaža je cilindrična ambalaža sa papirom kao glavnom sirovinom. Tijelo limenke se može uskladiti sa aluminijskom folijom, a gornji poklopac je od aluminijske folije, limova i sl. S obzirom na to da se za tubu papirnu ambalažu koristi papir kao sirovina, materijal je prirodan, zelen i siguran, te se može potpuno degradirati u prirodnom okruženju. Stoga je papirna tuba zelena i ekološki prihvatljiva ambalaža koja je vrlo pogodna za pakovanje hrane.

Osim toga, papirna tubasta ambalaža također može povećati vrijednost samog proizvoda. U poređenju sa drugom ambalažom, papirna tubasta ambalaža ima složenu strukturu i različite oblike. Može se kombinovati sa vrućim štancanjem, udubljenjem, konkavno-konveksnim, UV i drugim procesima štampe kako bi se postigli izuzetni efekti pakovanja, koji mogu stvoriti vizuelni uticaj za potrošače i privući pažnju kupaca, čime se povećava kvalitet proizvoda. Dodatna vrijednost za povećanje želje potrošača za kupnjom. Sa ove tačke gledišta, papirna tubasta ambalaža je pogodnija za neka luksuzna pakovanja kao što su kozmetika i pokloni.

Vidi se da materijali za pakovanje od papirne cevi nisu samo sigurni i ekološki prihvatljivi, već mogu postići i izuzetne efekte pakovanja, pogodne za pakovanje različitih proizvoda. Može se reći da papirna tubasta ambalaža ima dobre izglede za primjenu na tržištu, a budućnost ambalaže od papirnih limenki može se očekivati.